JAC Limburg

U bent hier

Praten is de eerste stap

Je kan je verhaal vertellen en advies of hulp vragen. Je beslist zelf welke stappen je zet. Je blijft baas over je eigen verhaal. En omdat we weten dat het soms erg moeilijk is om over bepaalde thema’s te praten, kan je ook steeds anoniem bellen.

Zoek je hulp?

JAC Limburg is elke werkdag telefonisch bereikbaar tussen 10u en 17u op het volgende algemeen nummer: 011 85 00 05

Hulp buiten de openingsuren

Wil je graag praten, maar kan je op dat moment niet meer telefonisch terecht bij een hulpverlener van het JAC?

Bij Awel, de vroegere kinder- en jongerentelefoon, kan je elke dag bellen op het nummer 102 van 16u tot 22u, behalve op zon- en feestdagen. Aan de telefoon zijn er vrijwilligers die jou een luisterend oor bieden.

Heb je nood aan een luisterend oor na 22u, dan kan je contact opnemen met Tele-Onthaal op het nummer 106. Je kan hen dag en nacht bereiken, het hele jaar door. Ook hier vind je vrijwilligers met een luisterend oor.

Zit je in een crisissituatie?

Zit je in een crisissituatie en heb je hoogdringend hulp nodig, zoek contact op met een volwassene die je vertrouwt. Hij of zij kan met je dan een oplossing zoeken in deze noodsituatie.

Bij een levensbedreigende situatie: bel de politie op het nummer 101. Heb je dringend medische hulp nodig, bel dan onmiddellijk het alarmnummer 112.