JAC Limburg

U bent hier

Een dak boven je hoofd

Wanneer je op zoek bent naar opvang of je geen idee hebt van waar je naar toe kan wanneer je in een moeilijke thuissituatie zit, contacteer dan zeker het JAC.

JAC Limburg kan je niet rechtstreeks een dak boven je hoofd bieden, maar helpt je wel in je zoektocht naar onderdak. Samen bekijken we met jou waar je nood aan hebt. Wanneer je aangeeft dat er geen mogelijkheden bestaan binnen je nabije omgeving, zoals familie of vrienden, gaan we binnen ons eigen CAW kijken naar welke opties er voor je zijn. Je staat er dus niet alleen voor.

Een opvangcentrum voor jongeren – De Tunnel

De tunnel (Hasselt) is een opvangcentrum voor jongvolwassenen van 18 tot en met 25 jaar, en een deelwerking van CAW Limburg. De tunnel is bedoeld om jou, als jongvolwassene, op te vangen en te begeleiden. Je kan maximum 12 maanden in De Tunnel verblijven.
In De Tunnel leef je met maximum 11 jongvolwassenen samen. Dit wil niet zeggen dat je met 11 personen op een kamer moet slapen. Ofwel deel je je kamer met iemand anders, ofwel heb je een kamer alleen. Dit hangt af van de bezetting.
Om het leven met elkaar zo aangenaam mogelijk te maken, is er een soort van huisregelement opgesteld waar elke bewoner dient rekening mee te houden. Als bewoner heb je ook recht op groepsbegeleiding of individuele begeleiding. Je kan dus altijd terecht bij je toegewezen begeleider voor de nodige ondersteuning.
Je betaalt voor je verblijf in De Tunnel een dagprijs. Deze bedraagt €29,22. Als je een eigen inkomen hebt, moet je je verblijf zelf bekostigen. Als je geen of onvoldoende inkomsten hebt, worden er samen met het bevoegde OCMW hier rond afspraken gemaakt.

Vragen over of interesse  in de werking van De Tunnel?

Neem contact op met het JAC of het CAW.

Op zoek naar andere woonvormen (zoals opvang en woontraining, begeleid wonen)?

Je kan steeds je vragen stellen bij de onthaalpunten van het CAW.

Lees ook