JAC Limburg

U bent hier

Jac werkt mee aan project 'Me, myself and I' in Sint-Truiden

06.02

Jac werkt mee aan project 'Me, myself and I' in Sint-Truiden

Met het project Me, Myself and I wil Sint-Truiden voor het tweede jaar op rij kinderen en jongeren helpen met hun zelfbeeld. Na het succes van de vorige keer en op vraag van verschillende leerkrachten en directies voert het stadsbestuur opnieuw een brede campagne met allerlei initiatieven voor verschillende doelgroepen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat nogal wat kinderen en jongeren kampen met een negatief zelfbeeld. Dit heeft gevolgen voor hun verdere ontwikkeling en resulteert onder meer in slechte schoolprestaties, sociale uitsluiting en crimineel gedrag.

Het stadsbestuur van Sint-Truiden en enkele partnerorganisaties sloegen in 2016 de handen in elkaar om hier iets aan te doen. Binnen het lokaal Jeugdwelzijnsoverleg werden er allerlei maatregelen genomen. De doelstellingen zijn gebundeld in het project Me, Myself and I, dat dit jaar een vervolg krijgt. Net zoals vorig jaar zijn er opnieuw verschillende acties voor alle leeftijdsgroepen.

In de lagere school worden weerbaarheidstrainingen georganiseerd, om kinderen te leren om beter voor zichzelf op te komen. Voor het secundair onderwijs biedt het stadsbestuur samen met Vzw Groep Intro dan weer een reeks vormingen aan. In deze interactieve sessies staan leerlingen op een interactieve manier stil bij de manier waarop ze met elkaar omgaan.

Omdat een laag zelfbeeld vaak ook het gevolg is van pesten, is er ook een antipestcampagne aan het project gekoppeld. De lokale politie biedt een reeks opleidingen over cyberpesten in de scholen.

Het project Me, Myself and I is een organisatie van de stad Sint-Truiden in samenwerking met onder meer het OCMW Sint-Truiden, de Lokale Politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken, het Jongereninformatiepunt (JIP) en het Jongerenonthaal van CAW Limburg. Kinderen en jongeren die nood hebben aan een gesprek, kunnen steeds terecht bij Awel http://www.awel.be of Tele-onthaal http://www.tele-onthaal.be.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze JAC-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in het jeugdbeleid en nieuwe projecten , interessante websites of publicaties rond jongerenthema’s.